Xbox One eller PS4?

När en spelkonsol släpps på marknaden brukar den ha ett visst pris, för att stå sig bra mot konkurrenterna men samtidigt locka spelare att välja deras produkt. med tiden brukar priset sedan förändras i takt med att det kommer ut nyare produkter på marknaden. Jag har därför tagit mig en titt på vilka priser man kan få betala för några utav de hetaste spelkonsolerna på marknaden idag, i jämförelse med priset som gällde när de släpptes som nya.

Xbox One
Microsofts senaste spelkonsol kom ut på den svenska marknaden 5 september 2014 och hade då ett pris på 499 dollar, vilket motsvarade runt 5000 svenska kronor. Modellen med en hårddisk på 500 MB kan du idag få till ett pris på 2690 kronor enligt Pricerunner. Vill du istället ha 1 TB minne får du lägga ut 3090 kronor. Ett paket med Kinect inkluderat går i sin tur på strax under 4000 kronor. Dessutom har konsolen i sig ökat sitt värde för spelaren i och med uppdateringen i höstas, som tillät att man numera kan spela utvalda 30-spel på den nya konsolen.

Playstation 4
När Sony lanserade PS4 gick man ut med att försäljningspriset skulle läggas på 399 dollar, vilket var betydligt lägre än konkurrenten Xbox som släpptes ungefär samtidigt. Däremot har man inte lyckats få ner priset lika lågt som konkurrenten, då man får lägga ut minst 3200 för en konsol med 500 MB minne. Vill man ha den större modellen (1 TB) får man betala 3500 pix hos den billigaste återförsäljaren på nätet.

Vilken ska man då välja?
Det finns en mängd olika faktorer som styr över vilken konsol man bör välja. Till exempel finns det en del spel som endast släppts till en av konsolerna, eller så är det andra funktioner som du eftersöker som är viktiga för dig. Valet är helt klart svårt och kanske kan Sheldon Coopers jämförelser i komediserien The Big Bang Theory hjälpa dig på traven

Det här inlägget postades i Spel. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *